National godkendelse til innovativt system fra Unidrain og Wedi

10. februar 2021

National godkendelse til innovativt system fra Unidrain og Wedi

Den første Tekniske Godkendelse til Anvendelsen til en løsning udarbejdet i samarbejde mellem to producenter, er netop offentliggjort.

ETA-Danmark har kunnet tildele de to producenter, Unidrain og Wedi, en TGA (Teknisk Godkendelse til Anvendelsen) for deres fælles, innovative systemløsning til vådrum. Unidrain leverer unikke afløb til brusenichen, og Wedi leverer stærke, lette og holdbare gulvsystemer til vådrum. Sammen har de udviklet en løsning, hvor de specielt tilpassede Wedi- og Unidrain-systemkomponenter sikrer kortere installationstid i vådrum, minimerer risiko for indbygningsfejl og har en garanti for vandtæthed.

TGA’en forholder sig til de krav og retningslinjer, der findes i Bygningsreglementet og SBi-Anvisning 252. Den dokumenterer dermed, at produkterne og systemet fra de to virksomheder lovligt må anvendes i Danmark.

Med en TGA i hånden kan de to virksomheder nemt dokumentere deres løsning overfor kunder. Samtidig betyder det også for projekterende, at det bliver nemt at vælge en sikker systemløsning.

Systemet er godkendt til anvendelse på gulvkonstruktioner i baderum, wc-rum med afløb og andre vådrum med afløb på gulvkonstruktioner med indhold af træ (organiske materialer) eller betonkonstruktioner (uorganiske materialer).

Der er i virkeligheden tale om to TGA’er, én til hvert firma, og de har numrene TGA.2019/003 (Wedi) samt TGA.2019/0031 (Unidrain) og kan ses på ETA-Danmark A/S hjemmeside.

Tekniske Godkendelse til Anvendelsen

Se også

Bæredygtighed handler også om dokumentation

01. juni 2021

Bæredygtighed handler også om dokumentation

En grøn profil er ikke automatisk lig med, at byggevaren er bæredygtig.

Danske kommuner kan få større glæde af flere innovative miljøteknologier

19. april 2021

Danske kommuner kan få større glæde af flere innovative miljøteknologier

Langt flere kommuner kan høste fordele ved brug af de mange nye innovative miljøteknologier, der kommer på markedet. Men man skal passe på ikke at købe ind i blinde og komme til at stå med en løsning, der ikke holder, hvad den lover. Ved at stille...

Foto: VELUX

11. marts 2021

Få en TGA til grønne tagløsninger

Hvem har ansvaret for sikkerheden, når der etableres grønne tage? Tidligere har det ikke været muligt at få en godkendelse, som gjaldt hele tagløsningen, men med et nyt sæt kriterier for tests, er det nu muligt at få den nationale godkendelse, Tek...

Nyt om ETA’er for vådrumssystemer

19. november 2020

Nyt om ETA’er for vådrumssystemer

Den 29.10.2020 blev en række nye EAD’er offentliggjort i The Official Journal of the European Union (OJEU) – herunder EAD’er for vådrumssystemer. Tidligere kendt som ETAG 022 med tilhørende annekser.