ETA står for europæisk teknisk vurdering (European Technical Assessment). Den er frivillig og kan søges for alle produkter, som ikke er omfattet af harmoniserede standarder. Med en ETA kan du CE-mærke dit produkt.
En TGA-godkendelse giver mulighed for at deklarere værdier for flere produktegenskaber, og samtidig angive, hvordan egenskaberne forholder sig til dansk byggelovgivning.
En MK-godkendelse er en frivillig dansk ordning for materialer og konstruktioner. Selvom dit produkt er CE-mærket, kan det MK-mærkes for at dokumentere, at det lever op til den danske lovgivning.
En VA-godkendelse er en frivillig dansk ordning for vand- og afløbsprodukter. Med VA-mærket styrker du afsætningen af dine varer, fordi VA-mærket er anerkendt og respekteret i branchen.
Endvidere udsteder vi godkendelser for innovative byggeprodukter. I processen vurderer vi, om produktet egner sig til formålet, og om det opfylder kravene i det danske bygningsreglement og de relevante dokumenter.
Den 29.10.2020 blev en række nye EAD’er offentliggjort i The Official Journal of the European Union (OJEU) – herunder EAD’er for vådrumssystemer. Tidligere kendt som ETAG 022 med tilhørende annekser.
Den 7. november er det Europæisk Radondag, som er stiftet af ERA (European Radon Association). ETA-Danmark vil i den forbindelse sætte fokus på membraner til radonsikring.
Det er langt fra alle byggematerialer, der er egnet til genbrug eller genanvendelse. Derfor er der behov for fokus på dokumentation af fundamentale egenskaber som brandsikkerhed og holdbarhed, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling.
En ETV er dokumentation, for at din teknologi kan det, som du påstår, at den kan. På dansk bliver det også kaldt en ETV-verifikation og kan opnås, hvis man har en innovativ miljøteknologi, der ikke allerede findes standarder eller andre godkendels...