Foto: VELUX
Foto: VELUX

11. marts 2021

Få en TGA til grønne tagløsninger

Hvem har ansvaret for konstruktionen, når der etableres grønne tage? Med et nyt sæt kriterier for tests, er det nu muligt at få den nationale godkendelse, Teknisk Godkendelse til Anvendelsen, til grønne tage.

Inspiration til produktudvikling kan komme mange steder fra, og for os er en sikker inspirationskilde mødet med vores kunder.

På et møde med HusCompagniet, blev vi gjort opmærksomme på, at netop ved grønne tage er der en udfordring i, hvem der har ansvaret for den samlede løsning. Membranleverandørens ansvar stopper ved membranen, og beplantningsleverandørens ansvar stopper ved plantens rødder. Ingen tager ansvaret for de to produkter i kombination.

Udvikling af ny løsning på baggrund af efterspørgsel

ETA-Danmark, som er et uvildigt organ, der godkender byggevarer og udsteder nationale, frivillige godkendelser, gik derfor i tænkeboks for at udvikle et testprogram for ekstensive (sedum) og semi‐intensive (sedum/græs) tage på boliger. Dette testprogram er nu klar og danner grundlag for en Teknisk Godkendelse til Anvendelsen (TGA), så det er muligt at få godkendt sin tagløsning og markedsføre den som én samlet løsning.

Få mere information om nationale godkendelser og dokumentation

Du kan læse mere om TGA på vores hjemmeside

Hvis du vil vide mere om nationale godkendelser og dokumentation af byggevarer samt miljøteknologier, er du velkommen til at kontakte Pia Thomsen, konsulent i ETA-Danmark A/S, på pth@etadanmark.dk.

 

Kontakt

Pia Ohrt Thomsen
Pia Ohrt Thomsen Konsulent | Consultant
ETA
E: pth@etadanmark.dk
T: 72245974

Se også

Bæredygtighed handler også om dokumentation

01. juni 2021

Bæredygtighed handler også om dokumentation

En grøn profil er ikke automatisk lig med, at byggevaren er bæredygtig.

Danske kommuner kan få større glæde af flere innovative miljøteknologier

19. april 2021

Danske kommuner kan få større glæde af flere innovative miljøteknologier

Langt flere kommuner kan høste fordele ved brug af de mange nye innovative miljøteknologier, der kommer på markedet. Men man skal passe på ikke at købe ind i blinde og komme til at stå med en løsning, der ikke holder, hvad den lover. Ved at stille...

National godkendelse til innovativt system fra Unidrain og Wedi

10. februar 2021

National godkendelse til innovativt system fra Unidrain og Wedi

Den første Tekniske Godkendelse til Anvendelsen til en løsning udarbejdet i samarbejde mellem to producenter, er netop offentliggjort.

Nyt om ETA’er for vådrumssystemer

19. november 2020

Nyt om ETA’er for vådrumssystemer

Den 29.10.2020 blev en række nye EAD’er offentliggjort i The Official Journal of the European Union (OJEU) – herunder EAD’er for vådrumssystemer. Tidligere kendt som ETAG 022 med tilhørende annekser.