Foto: VELUX
Foto: VELUX

11. marts 2021

Få en TGA til grønne tagløsninger

Hvem har ansvaret for konstruktionen, når der etableres grønne tage? Med et nyt sæt kriterier for tests, er det nu muligt at få den nationale godkendelse, Teknisk Godkendelse til Anvendelsen, til grønne tage.

Inspiration til produktudvikling kan komme mange steder fra, og for os er en sikker inspirationskilde mødet med vores kunder.

På et møde med HusCompagniet, blev vi gjort opmærksomme på, at netop ved grønne tage er der en udfordring i, hvem der har ansvaret for den samlede løsning. Membranleverandørens ansvar stopper ved membranen, og beplantningsleverandørens ansvar stopper ved plantens rødder. Ingen tager ansvaret for de to produkter i kombination.

Udvikling af ny løsning på baggrund af efterspørgsel

ETA-Danmark, som er et uvildigt organ, der godkender byggevarer og udsteder nationale, frivillige godkendelser, gik derfor i tænkeboks for at udvikle et testprogram for ekstensive (sedum) og semi‐intensive (sedum/græs) tage på boliger. Dette testprogram er nu klar og danner grundlag for en Teknisk Godkendelse til Anvendelsen (TGA), så det er muligt at få godkendt sin tagløsning og markedsføre den som én samlet løsning.

Få mere information om nationale godkendelser og dokumentation

Du kan læse mere om TGA på vores hjemmeside

Hvis du vil vide mere om nationale godkendelser og dokumentation af byggevarer samt miljøteknologier, er du velkommen til at kontakte Pia Thomsen, konsulent i ETA-Danmark A/S, på pth@etadanmark.dk.

 

Kontakt

Pia Ohrt Thomsen
Pia Ohrt Thomsen Konsulent | Consultant
ETA
E: pth@etadanmark.dk
T: 72245974

Se også

Foto: VELUX

11. marts 2021

Få en TGA til grønne tagløsninger

Hvem har ansvaret for sikkerheden, når der etableres grønne tage? Tidligere har det ikke været muligt at få en godkendelse, som gjaldt hele tagløsningen, men med et nyt sæt kriterier for tests, er det nu muligt at få den nationale godkendelse, Tek...

10. februar 2021

National godkendelse til innovativt system fra Unidrain og Wedi

Den første Tekniske Godkendelse til Anvendelsen til en løsning udarbejdet i samarbejde mellem to producenter, er netop offentliggjort.

19. november 2020

Nyt om ETA’er for vådrumssystemer

Den 29.10.2020 blev en række nye EAD’er offentliggjort i The Official Journal of the European Union (OJEU) – herunder EAD’er for vådrumssystemer. Tidligere kendt som ETAG 022 med tilhørende annekser.

03. november 2020

Er din membran til radonsikring god nok?

Den 7. november er det Europæisk Radondag, som er stiftet af ERA (European Radon Association). ETA-Danmark vil i den forbindelse sætte fokus på membraner til radonsikring.