Foto: VELUX
Foto: VELUX

11. marts 2021

Få en TGA til grønne tagløsninger

Hvem har ansvaret for konstruktionen, når der etableres grønne tage? Med et nyt sæt kriterier for tests, er det nu muligt at få den nationale godkendelse, Teknisk Godkendelse til Anvendelsen, til grønne tage.

Inspiration til produktudvikling kan komme mange steder fra, og for os er en sikker inspirationskilde mødet med vores kunder.

På et møde med HusCompagniet, blev vi gjort opmærksomme på, at netop ved grønne tage er der en udfordring i, hvem der har ansvaret for den samlede løsning. Membranleverandørens ansvar stopper ved membranen, og beplantningsleverandørens ansvar stopper ved plantens rødder. Ingen tager ansvaret for de to produkter i kombination.

Udvikling af ny løsning på baggrund af efterspørgsel

ETA-Danmark, som er et uvildigt organ, der godkender byggevarer og udsteder nationale, frivillige godkendelser, gik derfor i tænkeboks for at udvikle et testprogram for ekstensive (sedum) og semi‐intensive (sedum/græs) tage på boliger. Dette testprogram er nu klar og danner grundlag for en Teknisk Godkendelse til Anvendelsen (TGA), så det er muligt at få godkendt sin tagløsning og markedsføre den som én samlet løsning.

Få mere information om nationale godkendelser og dokumentation

Du kan læse mere om TGA på vores hjemmeside

Hvis du vil vide mere om nationale godkendelser og dokumentation af byggevarer samt miljøteknologier, er du velkommen til at kontakte Pia Thomsen, konsulent i ETA-Danmark A/S, på pth@etadanmark.dk.

 

Kontakt

Pia Ohrt Thomsen
Pia Ohrt Thomsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
ETA
E: pth@etadanmark.dk
T: 72 24 59 74

Se også

Det kan gå grueligt galt, hvis armaturer, rør, afløb og fittings ikke er VA-godkendte

07. februar 2024

Det kan gå grueligt galt, hvis armaturer, rør, afløb og fittings ikke er VA-godkendte

Der bliver opført mange fantastiske byggerier i Danmark i disse år. Desværre har der også været projekter, hvor især vand har ødelagt bygninger, udskudt tidsplaner og krævet dyre reparationer. Med godkendte armaturer, rør, afløb og fittings samt g...

Mulighed for ny levetidsangivelse for vådrum med en TGA

24. oktober 2023

Mulighed for ny levetidsangivelse for vådrum med en TGA

Du kan nu udvide dit vådrums levetid fra 30 år til 50 år med et nyt testprogram udviklet af ETA-Danmark og Teknologisk Institut.

Grøn omstilling i byggeriet kræver dokumentation – men hvor meget?

26. september 2022

Grøn omstilling i byggeriet kræver dokumentation – men hvor meget?

At bygge med genbrugte og genanvendte materialer er en ny måde at bygge på. Derfor kræver det ordentlig dokumentation, hvis bygherre skal kunne stole på, at materialerne kan benyttes forsvarligt i byggeriet. Men en ordentlig dokumentation kræver b...

UKTA replaces ETA on the British market to achieve the UKCA mark

06. maj 2022

UKTA replaces ETA on the British market to achieve the UKCA mark

In order to introduce products onto the UK market you may need a UK Technical Assessment (UKTA). UKTA is the equivalent of ETA’s (European Technical Assessments) for non-standardized products to achieve CE Marking in Europe. ETA-Denmark offers gui...