Foto: VELUX
Foto: VELUX

11. marts 2021

Få en TGA til grønne tagløsninger

Hvem har ansvaret for konstruktionen, når der etableres grønne tage? Med et nyt sæt kriterier for tests, er det nu muligt at få den nationale godkendelse, Teknisk Godkendelse til Anvendelsen, til grønne tage.

Inspiration til produktudvikling kan komme mange steder fra, og for os er en sikker inspirationskilde mødet med vores kunder.

På et møde med HusCompagniet, blev vi gjort opmærksomme på, at netop ved grønne tage er der en udfordring i, hvem der har ansvaret for den samlede løsning. Membranleverandørens ansvar stopper ved membranen, og beplantningsleverandørens ansvar stopper ved plantens rødder. Ingen tager ansvaret for de to produkter i kombination.

Udvikling af ny løsning på baggrund af efterspørgsel

ETA-Danmark, som er et uvildigt organ, der godkender byggevarer og udsteder nationale, frivillige godkendelser, gik derfor i tænkeboks for at udvikle et testprogram for ekstensive (sedum) og semi‐intensive (sedum/græs) tage på boliger. Dette testprogram er nu klar og danner grundlag for en Teknisk Godkendelse til Anvendelsen (TGA), så det er muligt at få godkendt sin tagløsning og markedsføre den som én samlet løsning.

Få mere information om nationale godkendelser og dokumentation

Du kan læse mere om TGA på vores hjemmeside

Hvis du vil vide mere om nationale godkendelser og dokumentation af byggevarer samt miljøteknologier, er du velkommen til at kontakte Pia Thomsen, konsulent i ETA-Danmark A/S, på pth@etadanmark.dk.

 

Kontakt

Pia Ohrt Thomsen
Pia Ohrt Thomsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
ETA
E: pth@etadanmark.dk
T: 72 24 59 74

Se også

Grøn omstilling i byggeriet kræver dokumentation – men hvor meget?

26. september 2022

Grøn omstilling i byggeriet kræver dokumentation – men hvor meget?

At bygge med genbrugte og genanvendte materialer er en ny måde at bygge på. Derfor kræver det ordentlig dokumentation, hvis bygherre skal kunne stole på, at materialerne kan benyttes forsvarligt i byggeriet. Men en ordentlig dokumentation kræver b...

UKTA replaces ETA on the British market to achieve the UKCA mark

06. maj 2022

UKTA replaces ETA on the British market to achieve the UKCA mark

In order to introduce products onto the UK market you may need a UK Technical Assessment (UKTA). UKTA is the equivalent of ETA’s (European Technical Assessments) for non-standardized products to achieve CE Marking in Europe. ETA-Denmark offers gui...

Vælg den rigtige vådrumsløsning – kig efter dokumentation for lovlig anvendelse

18. marts 2022

Vælg den rigtige vådrumsløsning – kig efter dokumentation for lovlig anvendelse

Maling, mikrocement, membraner, gulvafløb… der er mange ting at vælge imellem, når man skal indrette badeværelset. Men ikke alle løsninger er lige veldokumenterede eller velegnede til formålet.

Bæredygtighed handler også om dokumentation

01. juni 2021

Bæredygtighed handler også om dokumentation

En grøn profil er ikke automatisk lig med, at byggevaren er bæredygtig.