Billedet er fra Troldtekts showroom
Billedet er fra Troldtekts showroom

18. oktober 2020

ETA: Ét sammenstyrtet byggeri kan sætte den grønne dagsorden 100 år tilbage

Det er langt fra alle byggematerialer, der er egnet til genbrug eller genanvendelse. Derfor er der behov for fokus på dokumentation af fundamentale egenskaber som brandsikkerhed og holdbarhed, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling.

Ifølge Thomas Bruun, administrerende direktør i ETA-Danmark, er der en tendens til at have et ensidigt fokus på byggematerialers CO2-aftryk, men at man ikke må glemme de egenskaber, som er forudsætningen for at bygge huse, der lever op til de krav, vi har i Danmark.

Det er især byggebranchen, som spiller en central rolle i den grønne omstilling. Derfor er der et stort og stigende fokus på klima- og miljøvenlige byggematerialer. Og der er en god grund til, at reduktion af CO2-udledningen er det ultimative mål i den grønne omstilling, men det er lige så vigtigt med dokumentation af byggematerialers fundamentale egenskaber i forhold til brandsikkerhed, styrke, holdbarhed, energiforbrug osv.

Hvis man vil sikre, at ens produkter og materialer er egnet sig til formålet og lever op til de danske krav, er det nødvendigt med dokumentation. Den danske virksomhed Troldtekt, der producerer bæredygtige akustikplader af træbeton, har i mange år anvendt godkendelser til at dokumentere, at deres produkter er anvendelige i en dansk kontekst og egner sig til genanvendelse. Troldtekt har blandt andet en MK-godkendelse fra ETA-Danmark, som dokumenterer, at pladerne lever op til bygningsreglementets funktionskrav i forhold til brandegenskaber.

 

Kontakt

Thomas Bruun
Thomas Bruun Adm. direktør | Managing Director
ETA
E: tb@etadanmark.dk
T: 72 24 59 68