eta

Hvad er en ETA?

Hvis du som producent ønsker at markedsføre dit produkt i et EU-land, kan det være en god idé at ansøge om en ETA. Den giver mulighed for at udarbejde en ydeevnedeklaration og CE-mærke dit produkt.

Hvad er en eta
va

Godkendelse af vand- og afløbsinstallationer

En VA-godkendelse er en frivillig dansk ordning for vand- og afløbsprodukter. Med VA-mærket styrker du afsætningen af dine varer, fordi VA-mærket er anerkendt og respekteret i branchen.

VA-godkendelse

Nyheder

 • Læs mere

  En VA-godkendelse er blevet et konkurrenceparameter

  En VA-godkendelse er nem dokumentation, som alle forstå. Det er et logo og et nummer, som viser, at vand- og afløbsproduktet er godkendt til danske forhold. Bag mærkningen af et produkt ligger grundige test og kontroller, som viser produktets egnethed og kvalitet. Tidligere var ordningen lovpligtig, men efter den er blevet frivillig, er den nu blevet et konkurrenceparameter.

 • Læs mere

  To-lags-tagpap får dokumentation for minimum 50 års levetid

  Indtil nu har man kunnet forvente en levetid på mellem 30 og 35 år for tage med tagpap. Men nu har ETA-Danmark givet Phønix Tag Materialer en teknisk godkendelse som dokumentation på, at man kan forvente minimum 50 år med Phønix Tag Materialers SBS-løsning med to lag.

 • Læs mere

  Innovativt byggemateriale får vigtig europæisk dokumentation fra ETA-Danmark

  ETA-Danmark har for virksomheden Fiberline Composites udstedt den første ETA (European Technical Assessment) for konstruktionsprofiler i glasfiberkomposit og dermed skabt grundlaget for, at Fiberline Composites kan CE-mærke sine konstruktionsprofiler. I årtier har CE-mærkning af velkendte byggematerialer såsom stål og beton været obligatorisk, men med den nye CE-mærkning er vejen også banet for nye konstruktionsprofiler inden for byggeri.

 • Læs mere

  Stor stigning i antallet af ETA’er indenfor innovative byggevarer

  I løbet af de seneste tre år er der sket en årlig stigning på over 30 % i antallet af ETA’er (European Technical Assessment) udstedt af ETA-Danmark A/S. Det tyder på, at der er kommet en større bevidsthed om værdien af en ETA hos både producenter af innovative byggevarer og deres samarbejdspartnere.

 • Peter Glob Frandsen derfor

Om ETA-Danmark

ETA-Danmark har over 40 års erfaring med godkendelse af byggevarer i Danmark. Vi udsteder MK-godkendelser for materialer og konstruktioner og VA-godkendelser for vand- og afløbsmateriel.

Hurtig links til andre ETA områder: